Wetenschappelijk nieuws - Stichting Napro
15386
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-15386,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Wetenschappelijk nieuws

Hier worden interessante (nieuwe) publicaties en wetenschappelijk nieuws op het gebied van allergische aandoeningen met u gedeeld.

Oorzaken en behandeling van netelroos   Wat zijn urticaria?   Galbulten Urticaria zijn verheven, rode vlekken op de huid met een centrale, bleke opheldering. Is er sprake van één bult of vlek, dan noemen we dat een galbult. Zijn er meerdere vlekken, dan spreken we van netelroos. De vlekken...

Wat is acuut angio-oedeem?   Acute zwellingen Zwellingen (angioedeem) treden op als zich in de huid of slijmvliezen vocht op hoopt. Normaal ‘lekt’ er altijd vocht uit de bloedvaten naar de omliggende weefsels wat nodig is om het weefsel van zuurstof en voeding te voorzien. Dit vocht...

Allergie voor huisdieren Huisdieren zijn niet weg te denken uit ons bestaan. Maar hoe leuk en gezellig ze ook kunnen zijn, voor sommige mensen zijn ze een bron van gezondheidsproblemen. We hebben het over mensen met een allergie voor dierenIn deze folder vindt u informatie...

Background Eosinophilic esophagitis (EoE) is a chronic inflammatory disease with isolated eosinophils in the esophagus predominantly triggered by foods. The optimal testing to identify inciting foods remains unclear. Objectives We sought to determine the effectiveness of allergy testing–directed diets in patients with EoE. Methods A retrospective analysis of all children...

Background Eosinophilic esophagitis (EoE) is an allergic inflammatory disease that is triggered by food allergens and characterized by progressive esophageal dysfunction. Recently, EoE has been identified in patients who underwent oral immunotherapy (OIT) for IgE-mediated food allergy, suggesting an association. Objective We sought to ascertain whether significant associations...

Background The allergic march describes the natural history of allergic conditions as they develop during childhood. Eosinophilic esophagitis (EoE) is a chronic allergic inflammatory disease that can be triggered by specific foods. Despite its allergic pathophysiology, the epidemiologic relationship between EoE and established members of the...

Background Adverse reactions to food include immune mediated food allergies and non‐immune mediated food intolerances. Food allergies and intolerances are often confused by health professionals, patients and the public. Aim To critically review the data relating to diagnosis and management of food allergy and food intolerance in adults...

Abstract BACKGROUND: Oral immunotherapy (OIT) for food allergy is demanding but data on patients' quality of life (QOL) throughout the process are limited. OBJECTIVE: To characterize changes in QOL of food-allergic patients during and after OIT. METHODS: In a prospective cohort study, the Food Allergy Quality of Life Questionnaire-Parental Form (FAQLQ-PF)...

X